Kategóriák
Uncategorized

Trendek vs. színtípus – avagy a 2017-es Golden Globe díjátadó ruhái

Bevallom el kellett telnie néhány napnak az idei Golden Globe díjátadó után, hogy kicsit emésztgessem a vörös szőnyeg ruhakölteményeit. Pontosabban inkább az érzést, hogy úgy igazából egyáltalán nem nyűgöztek le. Voltak gyönyörű estélyiruhák és még szebb színésznők, de mintha ez a két tényező a többség esetében nem erősítette volna egymást, mert sokan előnytelen darabot viseltek.  Végül arra jutottam, hogy az “elégedetlenségem” oka a trendek túlzott erőltetése lehet, legalábbis azokban az esetekben, amikor az adottságoknak és például a színtípusnak ellentmondóan követik őket. Hogy a trendi, de mondjuk árnyalatában nem előnyös ruha és a megfelelő színű öltözet között mekkora minőségi különbség feszül, arról beszéljenek alább az idei díjátadóról és korábbi vörös szőnyeges megjelenésekről összeválogatott képek.

A csillogó, fémes és flitteres trend alapvetően a tél és bizonyos színárnyalatokban a nyár típusnak áll jól. Ennek ellenére számos példát láthattunk rá a vörös szőnyegen más évszaktípusba tartozó hírességtől is.

Lássuk elsőként Emma Stone példáját, aki idén egy jeges-rózsaszín alapon ezüst csillagos Valentino ruhát viselt. A ruha kétségkívül nagyon bájos és a fiatalossága rendkívül illik is Emma Stone karakteréhez. Viszont az estélyi szinte teljesen egybeolvad a színésznő bőrével és nem emeli ki azt. Így az összhatás bár szofisztikált, elegáns és természetes, szerintem mégsem az igazi.

16128034_10154946753782767_157103744_n

(Kép: http://www.glamour.com)

Ellenpéldaként a 2015-ös Oscar gálán viselt pisztáciaszín Elie Saab estélyit említeném, ami kiválóan áll az ősz típus színeivel rendelkező Emmának. Valószínűleg a 2015-ös gálának egyik legtündöklőbb csillaga volt a színésznő, ami nem kis részben köszönhető a megfelelő színválasztásnak.

87th Annual Academy Awards - Arrivals

(Kép: http://www.instyle.com)

Folytassuk a sort Natalie Portman színésznővel, aki a sárga trend képviselői között tűnt fel a vörös szőnyegen. A ruha azonban mind színben, mind szabásvonalban kissé túl erős és szigorú a színésznő lágyságához. Talán ellentmondásnak tűnik, de a várandósság még finomabb és törékenyebb jelenséggé teszi az amúgy is légies színésznőt, akit ez a ruha szinte teljesen elnyom. Mintha külön életet élne az egyébként gyönyörű Prada estélyi és annak viselője.

gettyimages-631241242

(Kép: http://www.glamour.com)

Lássuk, mennyivel harmonikusabban és ragyogóbban fest Natalie Portman egy mélyebb és melegebb (ősz típus) árnyalatú estélyiben – egyébként ugyancsak terhesen. A 2011-es Oscar gálán jelent meg ebben a lágyabb esésű ruhában.

060616-natalie-portman-red-carpet-1

(Kép: http://www.instyle.com)

A vállról lecsúsztatott ujj szintén egy jellemző trend volt idén, ami a kidolgozott, formás vállakon mutat előnyösen. Sarah Jessica Parker esetében nem is a csúsztatott váll, hanem a Vera Wang ruha színe és “súlya” az, ami előnytelen. A nyár típusba tartozó színésznő bár így is feltűnő jelenség, ám ez egyértelműen az estélyinek köszönhető, ami nem feltétlenül szerencsés.

gettyimages-631243384

(Kép: http://www.glamour.com)

A nyár típus számára előnyös lágy esésű darabok és a légies anyagok Sarah Jessica Parker esetében is jóval természetesebb és kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek. A virágminta ráadásul még nőiesebbé és romantikusabbá teszi az összképet, amint az a lenti Valentino kreációt viselő színésznő is példázza.

174017-max-620x600

(Kép: http://www.accesshollywood.com)

Ugyanezt a trendet képviselte a bájos Michelle Williams is, aki egy Louis Vuitton ruhát választott az eseményre. A színésznő alapszíneit tekintve (tehát azok festés nélküli, eredeti állapotukat nézve) valószínűleg tavasz típus, akire a fiatalosság, az életteliség jellemző. Az estélyi és a nyaklánc helyett választott szalag valamennyire valóban játékos és friss hatást keltenek, azonban a ruha színe és anyagának merevsége sajnos itt is sokat elvesz az összhatásból.

gettyimages-631241268

(Kép: http://www.glamour.com)

A tavasz típusnak a tiszta, meleg színek és a könnyebb ruhaanyagok állnak jól. Michelle Williams is csak úgy ragyog ebben a gyönyörű napsárga Vera Wang estélyiben.

3-2006-mar5-michelle_013336933554

(Kép: http://www.vogue.com)

Igazságtalan lenne azonban, ha nem említenék meg néhány igazán jól sikerült vörös szőnyeges megjelenést az idei Golden Globe-ról. Az alább következő képek a tudatosan – azaz az évszaktípusnak megfelelő módon – kiválasztott árnyalatú és fazonú ruhakölteményeket mutatják be.

16118768_10154946753032767_927551210_n
Lily Collins Zuhair Murad kreációban
16128921_10154946753477767_1945992749_n
Zoe Saldana Gucci-ban

 

gettyimages-631237420
Olivia Culpo Zuhair Murad estélyiben
gettyimages-631245228
Hailee Steinfeld Vera Wang-ban
gettyimages-631241448
Emily Ratajkowski Reem Acra estélyiben

(Képek: www. glamour.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s