Kategóriák
évszak lakberendezés

A tavasz típus és a lakberendezés

Tavasz típus: üde, fiatalos, tiszta és melegtónusú színekkel rendelkezik. De hogyan csapódik le mindez az otthonában?

Először is idézzük fel a tavasz típus fő jellemzőit! A négy évszaktípus közül a legfiatalosabb, üde és energikus megjelenését a tiszta, meleg színeinek köszönheti. Stílusát is a könnyedség jellemzi, legelőnyösebb számára az egyszerű, klasszikus vonalvezetésű öltözet, természetesen saját tiszta, világos és melegtónusú árnyalataiban. A minták közül az apróbb, lehetőleg szabályosan ismétlődőek állnak jól neki. Bővebben itt mutattam be a tavasz stílusjegyeit: (https://iampilar.wordpress.com/2015/01/04/a-tavasz-no-stilusa/).

Mit jelent tehát mindez, amikor nem a saját megjelenésünkről, hanem a lakásunk kialakításáról van szó?

Amennyiben a tavasz típusba tartozunk, valószínűleg derűs és letisztult otthonban érezzük magunkat igazán elemünkben. Szeretjük a fiatalos, mégis klasszikus bútorokat és berendezési tárgyakat, valamint fontosnak tartjuk a természetességre való törekvést. Általában a világos színeket, bútorfrontokat, textileket részesítjük előnyben, és mindezt úgy, hogy az összhatás egyszerre lendületes és meghitt. A tavasz típus alapszíne az üde fűzöld és árnyalatai, amit pl. szobanövények formájában a legegyszerűbb a becsempészni a térbe.

Készítettem egy hangulattáblát, ami nagyjából összefoglalja az eddig leírtakat, majd pedig egy válogatás következik tavasz stílusú enteriőrökkel:

Tavaszi moodboard
(photo:www.zarahome.com)
(photo:www.dromhemochtradgard.se)
(photo:www.2hm.com)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s