Kategóriák
évszak inspiráció lakberendezés

A tél típus és a lakberendezés

A tél típus ismertetőjegyei a tiszta hideg színei és hol letisztult, hol extravagáns stílusa. Ebben a posztban a számára harmonikus és vágyott enteriőrt vesszük górcső alá.

A tél típus tiszta, hideg és erőteljes színekkel rendelkezik. A színskála két végpontját, a fehéret és feketét is hozzá rendeljük – így aztán nem is csoda, hogy ez a kontrasztok, a feltűnés és az extravagancia évszaktípusa. Részletesebben a tél típus stílusáról itt írtam: A tél nő stílusa .

Az említett stílusjegyek megfigyelhetőek a tél típus kedvenc enteriőrjeiben is. Színválasztásában általában dominál a tiszta fehér, kiegészítve egy-két erősebb, karaktert adó színnel. A másik véglet – a sötét falak, bútorok és textíliák bátor alkalmazása sem ritka, hiszen ez a típus “elbírja” a komorabb, nehezebb hangulatú árnyalatokat. Ha az így berendezett tér megfelelő méretekkel és elegendő természetes fényforrással rendelkezik, akkor különleges, vagány, ugyanakkor elegáns összhatást kapunk. A tél típus az ilyen enteriőrben harmóniában érezheti magát. Mivel a fényes, fémes felületek szintén közel állnak hozzá, a high tech és art deco lakberendezési stílusok ideális választások lehetnek számára. A kissé fényűző hangulat természetesen nem minden tél típus számára jelent otthonosságot. Mivel az ellentétek típusáról van szó, a letisztultság szintén az ő jellegzetessége. A tiszta felületek, geometrikus formák és határozott vonalak kedvelőiként a minimalista elvek szerint kialakított tér is ideális lehet számára. Ajánott anyagok a tél otthonának kialakításához a fényes felületű kerámiák, márvány, gránit, mindenféle fém, üveg és tükörfelületek, bársony, bőr, selyem és minden sima, magas- vagy selyemfényű felülettel rendelkező anyag.

(https://skonahem.com, photo by Anne Nyblaeus)
(https://autori.rs/ , photo by Relja Ivanić)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s